derietkerken.nl
Tervuerense Herders
                     Welkom op onze website

Wie zijn wij?


Welkom op de website: DE RIETKERKEN.nl 

van Peter en Julia Rietkerk,

In samenwerking met Willemine van Deijl van 

KENNEL DI SCOTTATURA

We wonen sinds ons trouwen in Zoetermeer, Peter is er geboren, en ik (julia ) een dorp verderop , wij kregen 2 zonen en hebben inmiddels 7 kleinkinderen, 6 jongens en 1 meisje, de oudste is 16, de jongste 8 jaar!! Zij zijn opgegroeid met al onze puppen wat een genot is om te zien!! Samen spelen en stoeien is voor kind en hond zo fijn, een betere socialisatie kan je je niet voorstellen!!!

Sinds 1986, toen onze eerste Tervuerense Herder (CHARLEY van de POLDERHOLM) bij ons in huis kwam, waren wij gelijk verkocht en dat is altijd zo gebleven. Dit ras heeft vele goede kwaliteiten in zich die wij zo aantrekkelijk vinden en waarvan wij denken dat een fijne gezinshond, gabber en werk hond die moet hebben namelijk: karaktervol, betrouwbaar, sociaal, aanhankelijk en stabiel. Ook kan je goed met ze trainen b.v. G.G.1 – 2 – 3, flyball, Agility, VZH, UV proef of speuren.Dit combineert de Tervuerense Herder met een prachtige en elegante uitstraling!! Daardoor is hij/ zij een mooie verschijning in de SHOW – RING, wat wij dus graag met onze honden doen en met geweldige resultaten! In Juli 2000 zijn we in contact gekomen met WILLEMINE van DEIJL van KENNEL DI SCOTTATURA omdat we bij haar onze eerste - Di Scottatura - PUP hebben gekocht.

ZIDANE DI SCOTTATURA, en met hem zijn we begonnen naar hondenshows te gaan, het ging allemaal zo goed, hij had een scala aan titels op zijn naam staan. Zidane is helaas overleden, maar we hebben een geweldige fijne tijd met hem gehad

In 2002 deed BRANCO DI SCOTTATURA zijn intrede, , met hem heb ik (Julia) G.G. 1 – 2 en Agility, VZH en UV Proef gedaan. We moesten we helaas al afscheid van hem nemen, omdat hij ziek werd.

FREYARA DI SCOTTATURA was ons eerste teefje uit de Kennel Di Scottatura.

En ook Freyara heeft het op de shows geweldig gedaan. Met haar hebben we in samenwerking met Willemine 3 nestjes gefokt. Uit het 2 e nestje hebben we een teefje gehouden, J’ADORE DI SCOTTATURA. Freyara heeft na het behalen van het veteranenkampioenschap een heerlijke rustige tijd gehad, maar is helaas na een kortstondige ziekte overleden, zij was zo lief en standvastig van karakter, we missen haar nog steeds!!  

J’ADORE DI SCOTTATURA , dochter van Freyara. Ook J’adore heeft tot nu toe een glansrijke carrière in de show wereld gehad. Ze is inmiddels 8 jaar en nu kan ze uitkomen in de Veteranenklasse, ook met haar hebben we in samenwerking met Willemine 4 nestjes gefokt!

Uit het 2 e nestje van J’adore, hebben we een reutje aangehouden in Co-ownerschap met de Fam. Jan en Tizia Scheltens. PHOENIX  J’ADORE DI SCOTTATURA: (Storm), , hij woont bij hun hier in Zoetermeer en met hem hebben we ook al verschillende shows gelopen.

Ook het teefje van Willemine: IT’S ONLY ME DI SCOTTATURA, , heeft bij ons 3 nestjes gekregen (wij hebben er de tijd voor, we doen al het werk samen en bovenal vinden wij het erg leuk !!! )  uit haar eerste nestje is NOA IT’S ME DI SCOTTATURA,  en met haar hebben we nu een nestje gefokt en daaruit hebben we onze jongste teef: UMBRA NOA DI SCOTTATURA, gehouden. Een prachtige en lieve pup.

De pups worden goed gesocialiseerd, ontwormd, ingeënt, gechipt en ze krijgen een stamboom, registratiebewijs, inentingsboekje en DNA Profiel. Ze groeien op tussen ons, onze kinderen en onze kleinkinderen, onze grote honden en vrienden en kennissen, die graag op bezoek komen om met de pups te spelen.   

Het is altijd weer een plezier om die kleintjes te zien uitgroeien tot mooie pups en ze met een goed en tevreden gevoel mee te geven aan de nieuwe eigenaren, wetende dat ze bij ons een hele goede start hebben gehad!

Mocht U vragen hebben en/of interesse hebben in een pup: mail, bel of kom gewoon gezellig eens langs om met ons en onze honden kennis te maken, want af en toe fokken we in samenwerking met Willemine en onder de kennelnaam DI SCOTTATURA een nestje prachtige, lieve en sociale TERVUERENSE HERDERS!!!

KENNEL DI SCOTTATURA

Willemine van Deijl                                     Peter en Julia Rietkerk

Germstraat 26                                              Starrebos 55

5555 LM   Valkenswaard                             2716 JV  Zoetermeer

www.di-scottatura.nl                                    www.derietkerken.nl   

email: willeminevandeijl@gmail.com                       email: p.rietkerk@hetnet.nl

tel: +31(040)2984601 / +31620050022       tel : +31(079)3517727 / +31610233250